Logo no.boatexistence.com

Er afrikansk ansporet skilpadde truet?

Innholdsfortegnelse:

Er afrikansk ansporet skilpadde truet?
Er afrikansk ansporet skilpadde truet?

Video: Er afrikansk ansporet skilpadde truet?

Video: Er afrikansk ansporet skilpadde truet?
Video: Drunken Grannies Everywhere! New Crochet Podcast 143 2024, Kan
Anonim

Den afrikanske sporeskilpadden, også k alt sulcata-skilpadden, er en skilpaddeart som bor i den sørlige kanten av Sahara-ørkenen i Afrika. Det er den tredje største skilpaddearten i verden, den største arten av fastlandsskilpadde og den eneste eksisterende arten i slekten Centrochelys.

Hvorfor er afrikansk ansporet skilpadde truet?

Afrikanske ansporede skilpadder er oppført som sårbare av International Union for Conservation of Nature (IUCN), verdens ledende naturvernorganisasjon. De er truet av tap av habitat og overinnsamling for kjæledyrhandel.

Er det lovlig å eie en afrikansk ansporet skilpadde?

Selv om det er lovlig å holde skilpadder som kjæledyr i California, må eiere søke om tillatelse til å eie ørkenskilpadder som er hjemmehørende i området. Sulcata-skilpadder, som kommer fra Afrika, er unntatt fra denne tillatelsesprosessen -- men de er ikke nødvendigvis de ideelle kjæledyrene for enhver familie.

Hva er rovdyrene til den afrikanske ansporede skilpadden?

På grunn av deres skremmende størrelse, møter Sulcata-skilpadder svært få naturlige rovdyr som voksne. Juvenile Sulcata-skilpadder og egg som venter på å klekkes er de mest sårbare. På dette stadiet av livet er Sulcata-skilpadder sårbare for fugler, øgler, slanger og pattedyr som vaskebjørn

Hva er den tredje største skilpadden i verden?

C. sulcata er den tredje største skilpaddearten i verden etter Galapagos-skilpadden og Aldabra-kjempeskilpadden, og den største av fastlandsskilpaddene.

Anbefalt: