Logo no.boatexistence.com

Hva gjør en høyvender?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør en høyvender?
Hva gjør en høyvender?

Video: Hva gjør en høyvender?

Video: Hva gjør en høyvender?
Video: The Turner Difference 2024, Kan
Anonim

En høyvender (også k alt høyvender) er en maskin som brukes i høyproduksjon Den brukes etter klipping og før slått, og bruker bevegelige gafler for å lufte eller "vuffle" høyet og dermed fremskynde prosessen med høyproduksjon. Bruken av høyvender gjør at høyet tørker ("kurer") bedre, noe som resulterer i forbedret aroma og farge.

Er en høyvender nødvendig?

Høvendere er ment å brukes på avlinger mens de fortsatt er mer fuktige og smidige. En avling som er for tørr bør ikke tømmes på grunn av tap av bladmateriale. … Så for de fleste bønder er en høver et nødvendig redskap.

Hva er forskjellen mellom en høyrive og en høyvender?

Høvere forårsaker mer bladtap enn raker, spesielt i alfalfahøy, som er delvis tørt. Høyvendere tillater imidlertid en raskere tørkehastighet på grunn av det brede skåret som høyet er plassert i.

Er tømming av høy nødvendig?

Det er viktig å skjære høy etter det første klippet om våren og det siste klippet om høsten på grunn av den lave solvinkelen, jordfuktigheten og morgenduggsamlingen. Noen ganger kan det hoppes over midtsommer, men vanligvis er høy sommerfuktighet og trusselen om tordenvær nødvendig.

Hvor ofte bør du slå høy?

Innledende kutting bør utføres etter en kort visneperiode etter en morgenskjæring mens høyet fortsatt er fuktig ( to til fire timer). Under svært fuktige forhold kan det være nødvendig å kutte rett etter kutting. En ny passering gjøres vanligvis neste dag, og høyet rakes og balles den ettermiddagen.

Anbefalt: