Logo no.boatexistence.com

Kan data være bimodale?

Innholdsfortegnelse:

Kan data være bimodale?
Kan data være bimodale?

Video: Kan data være bimodale?

Video: Kan data være bimodale?
Video: Ask Our Experts: What is Bimodal Hearing? 2024, Kan
Anonim

Kategoriske, kontinuerlige og diskrete data kan alle danne bimodale distribusjoner. Mer generelt er en multimodal fordeling en sannsynlighetsfordeling med to eller flere moduser, som illustrert i figur 3.

Kan data være bimodale og normale?

Bimodal distribusjon: To Topper. Datafordelinger i statistikk kan ha én topp, eller de kan ha flere topper. Typen distribusjon du kanskje er kjent med å se er normalfordelingen, eller klokkekurven, som har én topp. Den bimodale distribusjonen har to topper.

Kan data være bimodale og symmetriske?

Distribusjoner trenger ikke å være unimodale for å være symmetriske. … De kan være bimodale (to topper) eller multimodale (mange topper). Følgende bimodale distribusjon er symmetrisk, ettersom de to halvdelene er speilbilder av hverandre.

Hva er noen eksempler på bimodale data?

For eksempel, et histogram av testresultater som er bimodale vil ha to topper. Disse toppene vil tilsvare hvor den høyeste frekvensen av elever skåret. Hvis det er to moduser, kan dette vise at det er to typer elever: de som var forberedt på prøven og de som ikke var forberedt.

Hva forårsaker bimodale data?

Ofte oppstår bimodale distribusjoner på grunn av noen underliggende fenomener. Antall kunder som besøker en restaurant hver time følger for eksempel en bimodal fordeling siden folk har en tendens til å spise ute på to forskjellige tidspunkter: lunsj og middag Denne underliggende menneskelige atferden er det som forårsaker den bimodale oppførselen. distribusjon.

Anbefalt: