Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer acetylsalisylsyre fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer acetylsalisylsyre fra?
Hvor kommer acetylsalisylsyre fra?

Video: Hvor kommer acetylsalisylsyre fra?

Video: Hvor kommer acetylsalisylsyre fra?
Video: How to use Aspirin? (Acetylsalicylic Acid) - Side effects, Dose, Use, Safety - Doctor Explains 2024, Kan
Anonim

Acetylsalisylsyre er et av de mest brukte legemidlene i verden. Dets forfedre salisylatene, inkludert salicin salicin Salicin er et aryl beta-D-glukosid som er salisylalkohol der det fenoliske hydrogenet er erstattet med en beta-D-glukosylrest. … Det er et aryl beta-D-glukosid, en aromatisk primær alkohol og et medlem av benzylalkoholer. Den stammer fra en salisylalkohol. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov › sammensatt › Salicin

Salicin | C13H18O7 – PubChem

og salisylsyre, finnes i barken og bladene på pil- og poppeltrærne.

Hvordan lages acetylsalisylsyre?

The Chemistry of Aspirin (acetylsalisylsyre) Aspirin er fremstilt ved kjemisk syntese fra salisylsyre, gjennom acetylering med eddiksyreanhydridMolekylvekten til aspirin er 180,16 g/mol. Det er luktfritt, fargeløst til hvite krystaller eller krystallinsk pulver.

Er acetylsalisylsyre naturlig forekommende?

Den kommer fra Spiraea, en biologisk slekt av busker som inkluderer naturlige kilder til stoffets nøkkelingrediens: salisylsyre. Denne syren, som ligner det som finnes i moderne aspirin, finnes i sjasmin, bønner, erter, kløver og visse gress og trær.

Hvilket tre kommer aspirin fra?

Historien om oppdagelsen av aspirin strekker seg mer enn 3500 år tilbake til da bark fra piletreet ble brukt som smertestillende og febernedsettende middel. Det involverer en prest i Oxfordshire, forskere ved en tysk fargestoffprodusent, en nobelprisvinnende oppdagelse og en serie sentrale kliniske studier.

Er aspirin fortsatt laget av pilbark?

Konklusjon. Aspirin har kommet langt siden bruken av pilebark av de gamle sumererne og egypterne. Det er nå det mest brukte stoffet i verden og har vist seg å redde liv i forebygging av hjerte- og karsykdommer.

Anbefalt: