Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er leksikon en sekundær kilde?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er leksikon en sekundær kilde?
Hvorfor er leksikon en sekundær kilde?

Video: Hvorfor er leksikon en sekundær kilde?

Video: Hvorfor er leksikon en sekundær kilde?
Video: Primær og sekundær data 2024, Kan
Anonim

En sekundærkilde er ikke en originalkilde. Den har ingen direkte fysisk forbindelse til personen eller hendelsen som studeres Eksempler på sekundære kilder kan omfatte: historiebøker, artikler i leksikon, trykk av malerier, kopier av kunstobjekter, anmeldelser av forskning, akademiske artikler.

Hvilken type kilde er et leksikon?

Et leksikon er referansemateriale og en tertiær kilde. En tertiær kilde er en destillasjon og samling av primære og sekundære kilder. En tertiær kilde er et godt sted å få en oversikt over et emne.

Er et leksikon en primær eller sekundær kilde ?

Et enkeltdokument kan være en primærkilde i én sammenheng og en sekundærkilde i en annen. Oppslagsverk regnes vanligvis som tertiære kilder, men en studie av hvordan oppslagsverk har endret seg på Internett vil bruke dem som primærkilder.

Er leksikon en tertiær kilde?

Tertiære informasjonskilder er basert på en samling av primære og sekundære kilder. Eksempler på tertiære kilder inkluderer: lærebøker (noen ganger betraktet som sekundære kilder) ordbøker og leksika.

Hvorfor er en bok en sekundær kilde?

Sekundære kilder ble laget av noen som ikke opplevde førstehånds eller deltok i hendelsene eller forholdene du forsker på For et historisk forskningsprosjekt er sekundærkilder generelt vitenskapelige bøker og artikler. … Disse kildene er ett eller flere trinn fjernet fra arrangementet.

Anbefalt: