Logo no.boatexistence.com

Var kommer border collies fra?

Innholdsfortegnelse:

Var kommer border collies fra?
Var kommer border collies fra?

Video: Var kommer border collies fra?

Video: Var kommer border collies fra?
Video: Брошенный пёс спасает коал в Австралии от пожаров 2024, Kan
Anonim

Border Collie ble opprinnelig utviklet i Scotland og trivdes i regionen på grensen til Skottland og England. Ordet "collie" er et skotsk ord som brukes for å beskrive gjeterhunder. Fordi denne rasen blomstret i grenseområdet, ble den døpt "Border Collie. "

Hvor ble Border Collie oppdrettet?

Den moderne Border Collie er anerkjent for å være en ekstremt intelligent, atletisk og energisk rase. Rasen har sin opprinnelse i Northumberland på grensen til England og Skottland, etter å ha blitt utviklet gjennom århundrer for å gjete sauer.

Når oppsto Border Collien?

Selv om hunder som ligner på dagens border collies mest sannsynlig jobbet sammen med bønder så langt tilbake som første århundre f. Kr., kan alle border colliene som lever i dag spore sine røtter tilbake til en felles stamfar, en hund som heter Old Hemp.

Hva er border collies hjemmehørende i?

Border collier er gjetere og ble avlet for å arbeide sauer, men de kan klare omtrent alle typer besetninger og vil til og med gjete barn i familien. Rasen har sin opprinnelse i lavlandet og grensefylkene i England og Skottland og kan dateres tilbake til 1700-tallet.

Er border collies de beste hundene?

Borders er veldig menneskeorienterte og er fantastiske familiehunder. Noen border er ikke bra med andre hunder eller katter, og noen er flotte. Border Collies er den beste arbeidsrasen i verden for sauegjeter De utmerker seg også i prestasjonsaktiviteter som blant annet smidighet, lydighet, flyball og freestyle.

Anbefalt: