Logo no.boatexistence.com

Hva er bowditch-regel?

Innholdsfortegnelse:

Hva er bowditch-regel?
Hva er bowditch-regel?

Video: Hva er bowditch-regel?

Video: Hva er bowditch-regel?
Video: Last sikringsmanual 2024, Kan
Anonim

1)Bowditchs regel: Bowditch-regelen, også k alt kompassregelen, brukes mest for å balansere traversering når lineære og vinkelmål er like nøyaktige Ved denne regelen total feil i breddegrad eller avgang fordeles i forhold til lengdene på traversen.

Hva er transittregel i oppmåling?

Transitregelen justerer breddegraden på hver side som en andel av denne breddegraden til summen av breddegradene til alle sider; på samme måte justeres avgangen for hver side som andelen av denne avgangen til summen av avgangene fra alle sider.

Hva er avgang og breddegrad?

Avgangen til en linje er dens projeksjon på øst-vest meridianen og er lik lengden på linjen ganger sinusen til dens peiling. breddegraden er y-komponenten av linjen (også kjent som nordlig), og avgangen er x-komponenten til linjen (også kjent som østlig).

Er avgang den samme som lengdegrad?

Avgang er avstanden langs en parallell mellom to punkter. Mens en breddegrad alltid er den samme avstanden, er en lengdegrad forskjellig i lengde på forskjellige breddegrader.

Hva er Bowditch-justering?

Bowditch Travers Adjustment [Bowditch導線平差]

Method for å justere feil i lager på grunn av vinkel- eller lineære unøyaktigheter der det antas at alle observasjoner er utført med samme grad av presisjonog at feilmeldinger kunne fordeles logisk innenfor undersøkelseskjøringen.

Anbefalt: