Logo no.boatexistence.com

Påvirker hemangiomer leverfunksjonen?

Innholdsfortegnelse:

Påvirker hemangiomer leverfunksjonen?
Påvirker hemangiomer leverfunksjonen?

Video: Påvirker hemangiomer leverfunksjonen?

Video: Påvirker hemangiomer leverfunksjonen?
Video: Liver Hemangioma - Do hemangiomas affect liver function? | 247nht 2024, Kan
Anonim

Hemangiomer trenger ofte ikke behandling, og det er ingen bevis for at personer med ubehandlet leverhemangiomer vil utvikle leverkreft. Men, avhengig av deres plassering, størrelse og antall, kan noen hemangiom være problematiske. Det er ofte best å behandle et hemangiom hvis det er stort og gir symptomer.

Kan leverhemangiom forårsake kortpustethet?

Symptomer fra hemangiomer kan oppstå når de vokser og begynner å presse på deler av magen som er følsomme for smerte. Trykk på mellomgulvet, over leveren, kan føre til kortpustethet.

Hva kan forveksles med leverhemangiom?

Hemangiomer har lignende egenskaper som andre leverlesjoner, og blir ofte forvekslet med ondartede hypervaskulære svulster i leveren, for eksempel hepatom (hepatocellulært karsinom) og fibrolamellært karsinom.

Må leverhemangiomer fjernes?

De fleste leverhemangiomer krever ikke behandling, og bare noen trenger overvåking. Det kan imidlertid hende at et hemangiom må fjernes kirurgisk hvis det er stort og vokser eller forårsaker symptomer. Hvis det forårsaker betydelig smerte eller skade på en del av leveren, kan legen din bestemme seg for å fjerne hele den berørte delen av leveren.

Kan et leverhemangiom bli til kreft?

Hemangiomet, eller svulsten, er et virvar av blodårer. Det er den vanligste ikke-kreftfremkallende veksten i leveren. Det er sjelden alvorlig og blir ikke til leverkreft selv når du ikke behandler det.

Anbefalt: