Logo no.boatexistence.com

Hva betyr erlenmeyerkolbe?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr erlenmeyerkolbe?
Hva betyr erlenmeyerkolbe?

Video: Hva betyr erlenmeyerkolbe?

Video: Hva betyr erlenmeyerkolbe?
Video: What the sugar coating on your cells is trying to tell you | Carolyn Bertozzi 2024, Kan
Anonim

substantiv. en kolbe med bred bunn, smal hals og konisk form, praktisk i laboratorieeksperimenter for å virvle væsker for hånd.

Hva er formålet med en Erlenmeyer-kolbe?

Erlenmeyer-kolben er oppk alt etter Emil Erlenmeyer (1825–1909), en tysk organisk kjemiker som designet kolben i 1861. Kolben blir ofte brukt til omrøring eller oppvarming av løsninger og er målrettet utformet for å være nyttig for disse oppgavene.

Hva er beskrivelsen av en Erlenmeyer-kolbe?

En Erlenmeyer-kolbe, også kjent som en konisk kolbe (britisk engelsk) eller en titreringskolbe, er en type laboratoriekolbe som har en flat bunn, en konisk kropp og en sylindrisk hals … En Büchner-kolbe er en vanlig designmodifikasjon som brukes for filtrering under vakuum.

Hvorfor er en Erlenmeyer-kolbe bedre enn et beger?

First off the neck size gjør den lett å holde i hånden. For det andre reduserer en mindre åpning sjansen for å få luftbårent materiale inn i kolben. For det tredje forsøk å virvle rundt litt væske i et vanlig begerglass og deretter en Erlenmeyer-kolbe, den smale halsen på kolben holder væsken bedre inne i beholderen enn et beger.

Hvorfor er en Erlenmeyer-kolbe ikke nøyaktig?

Sylindere, begre og Erlenmeyer-kolber har mindre nøyaktighet enn volumetrisk glass. … Begre og Erlenmeyer-kolber bør ikke brukes til å måle volum med mindre du trenger bare et veldig grovt estimat fordi nøyaktigheten for volummålinger er så dårlig.

Anbefalt: