Logo no.boatexistence.com

Hva gjør dendrittiske celler?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør dendrittiske celler?
Hva gjør dendrittiske celler?

Video: Hva gjør dendrittiske celler?

Video: Hva gjør dendrittiske celler?
Video: Dendritic cells : professional antigen presenter | Antigen presenting cell | Role of dendritic cells 2024, Kan
Anonim

En spesiell type immunceller som finnes i vev, som huden, og øker immunresponsen ved å vise antigener på overflaten til andre celler i immunsystemet. En dendrittisk celle er en type fagocytt og en type antigenpresenterende celle (APC).

Hva gjør dendrittiske celler i immunsystemet?

Dendritiske celler (DCs) representerer en heterogen familie av immunceller som forbinder medfødt og adaptiv immunitet. Hovedfunksjonen til disse medfødte cellene er å fange, behandle og presentere antigener til adaptive immunceller og formidle deres polarisering til effektorceller (1).

Hva er dendrittiske celler ansvarlige for?

Dendritiske celler (DC) er ansvarlige for initiering av alle antigenspesifikke immunresponserSom sådan er de hovedregulatorene for immunresponsen og tjener denne funksjonen ved å koble de mikrobielle sansefunksjonene til det medfødte immunsystemet til den utsøkte spesifisiteten til den adaptive responsen.

Hva er rollen til dendrittiske celler i den primære immunresponsen?

Dendritiske celler er sentr alt for initiering av primære immunresponser. De er den eneste antigenpresenterende cellen som er i stand til å stimulere naive T-celler, og derfor er de sentrale i genereringen av adaptiv immunitet.

Hva er rollen til en dendritisk celle i huden?

Dendrittiske celler (DCs) er spesialiserte antigenpresenterende celler som er rikelig i perifert vev som hud, der de fungerer som immune vaktposter Skin DCs migrerer til drenerende lymfeknute hvor de samhandler med naive T-celler for å indusere immunresponser mot mikroorganismer, vaksiner, svulster og selvantigener.

Anbefalt: