Logo no.boatexistence.com

Hvorfor har de gargoyler på kirker?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor har de gargoyler på kirker?
Hvorfor har de gargoyler på kirker?

Video: Hvorfor har de gargoyler på kirker?

Video: Hvorfor har de gargoyler på kirker?
Video: Why Notre Dame's Gargoyles Are More Than Art 2024, Kan
Anonim

Gamle egyptere skapte vanligvis gargoyler i form av et løvehode. … Noen av de mest kjente gargoylene i ordet sitter på toppen av katedraler, for eksempel Notre Dame i Paris. Noen eksperter mener de var populære i kirker på grunn av den utbredte troen på at de beskyttet mot onde ånder.

Hva representerer gargoyler i kirker?

Akkurat som med sjefer og kimærer, sies gargoyler å beskytte det de vokter, for eksempel en kirke, mot alle onde eller skadelige ånder.

Hvorfor er gargoyler på katolske kirker?

Gargoyles har blitt brukt opp gjennom tidene. I gammel egyptisk arkitektur ble gargoyler fremtredende skulpturert i form av et løvehode.… Den katolske kirkes primære bruk av gargoylen var for å illustrere ondskap Kirken ønsket å formidle et realistisk bilde av muligheten for et fordømt liv etter døden.

Hva er den religiøse hensikten med gargoyler?

Mange betraktet gargoyler som åndelige beskyttere av kirker også, og skremte av demoner og onde ånder. Noen historikere mener gargoyler var inspirert fra hedenske tidsepoker og ble brukt for å få kirker til å føle seg mer kjent for nye kristne.

Hva er hovedhensikten med å ha gargoyler i gotiske kirker?

Gargoyles brukes til å tømme regnvann vekk fra fasaden og unngå vannskader. Husk at en av gotisk arkitekturs hovedtrekk var høye ornamenter og vegger, noe som betydde at vann gjennomvåte hele strukturen, noe som potensielt kunne forårsake vannskader.

Anbefalt: