Logo no.boatexistence.com

Hvor mange perforatorer i underekstremiteten?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mange perforatorer i underekstremiteten?
Hvor mange perforatorer i underekstremiteten?

Video: Hvor mange perforatorer i underekstremiteten?

Video: Hvor mange perforatorer i underekstremiteten?
Video: НИКОГДА не выбрасывайте сломанный бур от перфоратора! ПРОСТАЯ И полезная самоделка! 2024, Kan
Anonim

De indirekte perforerende venene (venae perforantes indirectae) forbinder det overfladiske venesystemet med venøst nettverk av muskler som drenerer inn i det dype venesystemet. De har vanligvis mindre diameter, men de er rikere i antall, ca. 200–300 i underekstremiteten.

Hvor mange perforatorer er det i benet?

Cocketts perforatorer ved den nedre 2/3 av benet (vanligvis er det tre: superior medium og inferior Cockett-perforatorer)

Hvor mange perforatorårer er det?

Omtrent 150 perforerende årer er identifisert, og de er gruppert basert på deres plassering.

Hva er perforatorer i årer?

De perforerende venene i underekstremiteten (PV eller "perforatorer") kalles så fordi de perforerer den dype fascien til musklene, for å forbinde de overfladiske venesystemene i de nedre delene. ekstremitet med de dype venene der de drenerer. Det er mange årer i variabel arrangement, tilkobling, størrelse og distribusjon.

Hvor mange klaffer har peronealvenen?

Arrangementet deres er variabelt, men den ytre hoften og den vanlige lårbensvenen over saphenofemoral-overgangen har vanligvis maksim alt én ventil; femoralvenen over adduktorkanalen har tre eller flere ventiler; de distale overfladiske femur- og poplitealvenene har en eller to klaffer; og tibiale/peroneale venene …

Anbefalt: