Logo no.boatexistence.com

Når skjer klonal sletting?

Innholdsfortegnelse:

Når skjer klonal sletting?
Når skjer klonal sletting?

Video: Når skjer klonal sletting?

Video: Når skjer klonal sletting?
Video: Clonal Deletion Theory of Immunity 2024, Kan
Anonim

Klonal sletting kan skje sentr alt under den første differensieringen av antigenspesifikke T-celler eller B-celler eller til og med senere i perifere steder. Når det gjelder T-celler, er stedet for T-celledifferensiering thymus (Sprent og Webb, 1995).

Hva skjer under klonal sletting?

Klonal sletting er fjerning gjennom apoptose av B-celler og T-celler som har uttrykt reseptorer for seg selv før de utvikler seg til fullstendig immunkompetente lymfocytter Dette forhindrer gjenkjennelse og ødeleggelse av selvvertsceller, gjør det til en type negativt utvalg eller sentral toleranse.

Hvorfor skjer klonal seleksjon?

Klonal seleksjon er teorien om at spesifikke antigenreseptorer eksisterer på lymfocytter før de presenteres med et antigen på grunn av tilfeldige mutasjoner under innledende modning og proliferasjonEtter antigenpresentasjon gjennomgår utvalgte lymfocytter klonal ekspansjon fordi de har den nødvendige antigenreseptoren.

Hvor skjer klonal seleksjon?

Denne aktiveringen skjer i sekundære lymfoide organer som milten og lymfeknutene. Kort sagt er teorien en forklaring på mekanismen for generering av mangfold av antistoffspesifisitet.

Hvor skjer klonal ekspansjon?

Du kan se at klonal ekspansjon skjer når du kjenner ømme støt (hovne lymfeknuter) i nakken eller andre områder. Når lymfocytter formerer seg under klonal ekspansjon, er noen av dem bestemt til å leve videre som minne T- og B-celler.

Anbefalt: