Er damselfly og øyenstikker det samme?

Innholdsfortegnelse:

Er damselfly og øyenstikker det samme?
Er damselfly og øyenstikker det samme?

Video: Er damselfly og øyenstikker det samme?

Video: Er damselfly og øyenstikker det samme?
Video: Differences between Dragonflies and Damselflies | Entomology 2024, September
Anonim

Damselflies er mindre enn øyenstikkere, med kropper som vanligvis varierer mellom 1 1/2 tommer og 2 tommer, mens øyenstikkere vanligvis er lengre enn 2 tommer, rapporterer Wisconsin Public Radio. Øyenstikker har også tykkere og større kropper, mens damselfly-kropper er tynne som en kvist.

Er en damselfly en øyenstikker?

Er Damselflies og Dragonflies det samme? Dette er ikke de samme insektene, men de er i slekt Begge tilhører Odonata-ordenen, men øyenstikkere faller inn i Anisoptera-underordenen, mens damselflies tilhører Zygoptera-underordenen. Innenfor disse underordene er det flere øyenstikkere enn damselfly.

Parner øyenstikker seg med damselflies?

Dragonfly and damselfly sex er en veldig iøynefallende hendelse, lett gjenkjennelig av den hjerteformede "hjul"-formasjonen av parrende par … Det vil si at damselflies er små, slanke og holder vingene deres over ryggen mens de sitter; øyenstikkere er større enn damselflies og holder vingene utstrakt mens de er i ro.

Hvorfor har øyenstikkere 2 sett med vinger?

Som det viser seg, har øyenstikkere fire vinger i stedet for de konvensjonelle to vingene som andre flygende dyr har. Disse vingene lar øyenstikkeren sveve og akselerere i hvilken som helst retning de vil De kan fly opp, ned, forover og til og med bakover. … Hver enkelt vinge på øyenstikkeren er et kunstverk.

Er øyenstikkere større enn damselflies?

Lidestikker er generelt større og mer robuste enn damselen. De har en sterk, rask og smidig flytur. Når de hviler holder de vingene ut i rett vinkel på kroppen.

Anbefalt: