Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer neemolje fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer neemolje fra?
Hvor kommer neemolje fra?

Video: Hvor kommer neemolje fra?

Video: Hvor kommer neemolje fra?
Video: Slik bruker jeg neem olje på plantene mine! 2024, Kan
Anonim

Azadirachtin og Clarified Hydrophobic Extract of Neem Oil er avledet fra naturoljen som finnes i frøene til neemtreet, Azadirachta indica A. Juss, som er hjemmehørende i tørre områder av India.

Er neemolje skadelig for mennesker?

I motsetning til mange syntetiske plantevernmidler, har neemolje en lav toksisitetsvurdering, noe som gjør den minim alt skadelig for nyttig dyreliv, som pollinatorer. Den har også lav toksisitet for mennesker. Det er likevel lurt å unngå kontakt med øynene.

Hvorfor er neemolje forbudt i Storbritannia?

Som med de fleste andre plantevernmidler, har neemolje sine ulemper. Neem oljeeksponering kan forårsake abort eller føre til infertilitet, og det kan forårsake leverskade hos barn. Pesticider som inneholder neemolje (Azadirachtin) er forbudt i Storbritannia.

Hvilke insekter dreper neemolje?

Et av de mest allsidige skadedyrbekjempelsesverktøyene i hagen er Neem Oil. Som et insektmiddel dreper Neem små myke insekter som bladlus, melbugs, midd, trips og hvitfluer ved kontakt.

Hvorfor er neemolje dårlig?

Inntak av neemolje er potensielt giftig og kan forårsake metabolsk acidose, anfall, nyresvikt, encefalopati og alvorlig hjerneiskemi hos spedbarn og små barn. Neem olje bør ikke konsumeres alene uten andre løsninger, spesielt av gravide kvinner, kvinner som prøver å bli gravide, eller barn.

Anbefalt: