Hvorfor er temperatur en omfattende egenskap?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er temperatur en omfattende egenskap?
Hvorfor er temperatur en omfattende egenskap?

Video: Hvorfor er temperatur en omfattende egenskap?

Video: Hvorfor er temperatur en omfattende egenskap?
Video: Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным! 2024, Oktober
Anonim

Hvis eiendommen avhenger av mengden stoff som finnes, er det en omfattende eiendom. Massen og volumet til et stoff er eksempler på omfattende egenskaper; for eksempel har en gallon melk en større masse enn en kopp melk. … Temperatur er et eksempel på en intensiv egenskap.

Er temperatur en omfattende egenskap?

Sammendrag. En omfattende egenskap er en egenskap som avhenger av mengden stoff i en prøve. Masse og volum er eksempler på omfattende egenskaper. … Farge, temperatur og løselighet er eksempler på intensive egenskaper.

Er temperatur en egenskap?

Dette er et morsomt spørsmål fordi temperatur er en egenskap ved materie - en fysisk egenskap for å være nøyaktig. Dette inkluderer temperaturpunktene for skiftende tilstander - koke-, smelte- og frysepunkter. Når det gjelder selve stoffet, er temperaturen direkte proporsjonal med den gjennomsnittlige kinetiske energien til partikler.

Hvorfor kalles det omfattende eiendom?

Hva er omfattende eiendom? En omfattende egenskap til et system avhenger av systemstørrelsen eller mengden materie i systemet. Hvis verdien av egenskapen til et system er lik summen av verdiene for delene av systemet, kallesen slik egenskap omfattende eiendom.

Er temperaturen inneboende eller ekstrinsisk?

Egenskaper som ikke er proporsjonale med prøvestørrelsen kalles intrinsic properties . Eksempler på iboende egenskaper er trykk P, temperatur T, tetthet ρ, varmekapasiteter C v, C p, og rms-hastighet v rms.

Anbefalt: