Logo no.boatexistence.com

Hva tilber ogboni?

Innholdsfortegnelse:

Hva tilber ogboni?
Hva tilber ogboni?

Video: Hva tilber ogboni?

Video: Hva tilber ogboni?
Video: НЕГАТИВНАЯ РЕАКЦИЯ / РАЗОБЛАЧЕНИЕ ПЕВЦА / ДИМАШ и ПОНАСЕНКОВ 2024, Kan
Anonim

De tilbad jordens gudinne da hun ga dem den virkelige kraften til enhet. Ogboni pleide å være den høyeste domstolen i Yorubaland. Ingen ble straffet uten deres dom eller samtykke. De var så mektige at de hadde evnen til å velge eller fjerne konger.

Hva er symbolet til Ogboni?

Det mest gjenkjennelige av disse symbolene var et par Ogboni-innviede, en mann og en hunn, festet med en kjede og båret rundt halsen. Paret antas å symbolisere tilknytningen til kjønnene i forplantning og balansert samfunn.

Hva er funksjonene til Ogboni?

Det tradisjonelle Ogboni-samfunnet var en del av kontroll- og balansesystemet til Yoruba-rikene. De var kongemakere, og disponerte både en religiøs og en rettslig funksjon. De hadde også makt til å detronisere Oba (kongen) og kunne beordre ham til å drepe seg selv (eller ville gi ham gift).

Hva skjer når et Ogboni-medlem dør?

Ved ethvert medlems død blir han stedfortredende 'Oluwo' mens Osorun fungerer som 'Apena' kun for begravelsesformål"; mens de fra "The Osorun" er skissert som: "Hovedbegraver ved begravelsen til et medlem under ledelse av Ojomu.

Hva er meningen med Ogboni-brorskap?

The Reformed Ogboni Fraternity, også kjent som R. O. F, er en internasjonal broderorganisasjon. Det er vanligvis beskrevet av innviede som en synkretisk blanding av Ogboni-systemet i Yorubaland og forskjellige eksterne elementer.

Anbefalt: