Logo no.boatexistence.com

Hvilken nøkkel spiller tromboner i?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken nøkkel spiller tromboner i?
Hvilken nøkkel spiller tromboner i?

Video: Hvilken nøkkel spiller tromboner i?

Video: Hvilken nøkkel spiller tromboner i?
Video: Want to Play HIGHER on TROMBONE? 2024, Kan
Anonim

Trombonedeler er vanligvis notert i bassnøkkel, men noen ganger også skrevet med tenornøkkel eller altnøkkel. Bruken av altnøkkel er vanligvis begrenset til orkestrale første trombonedeler, med den andre trombonedelen skrevet i tenornøkkel og den tredje (bass)delen i bassnøkkel.

Spiller trombone diskantnøkkel?

Bb diskantnøkkel for tromboner er det samme som tenornøkkel, med 2 flater. Det er ganske enkelt for en klassisk trent spiller å spille brassbandmusikk. Konsertbandmusikk, i det minste i Canada, pleide å inkludere euphonium-delene i både Bb diskantnøkkel og i C bassnøkkel.

Hvilken nøkkel bruker tenorer?

diskantnøkkelen brukes for sopran, mezzosopran, alt, kontr alto og tenorstemmer. Tenorstemmedeler høres en oktav lavere og er ofte skrevet med en oktavnøkkel (se nedenfor) eller en dobbel diskantnøkkel.

Spiller trombone tenornøkkel?

Tenornøkkelen forblir en nyttig ressurs for trombone, men den må brukes som en indikasjon på register, i stedet for bare å lagre hovedboklinjer.

Hvorfor er trombone i bassnøkkel?

Tenortrombonen regnes for å være et transponerende instrument i Bb og er skrevet for i diskantnøkkel. Alle de andre instrumentene, inkludert BBb- og Eb-bassene er også skrevet for i diskantnøkkel, unntaket er basstrombonen som anses å være i konsertpitch, og er skrevet for i bass nøkkel.

Anbefalt: