Hva betyr sfæroid?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr sfæroid?
Hva betyr sfæroid?

Video: Hva betyr sfæroid?

Video: Hva betyr sfæroid?
Video: Ancient Hindu Vimanas: Flying Machines - Fact or Fiction? 2024, Oktober
Anonim

En sfæroide, også kjent som en omdreiningsellipsoide eller rotasjonsellipsoide, er en kvadratisk overflate oppnådd ved å rotere en ellipse om en av hovedaksene; med andre ord en ellipsoide med to like semi-diametre. En sfæroid har sirkulær symmetri.

Hva er forskjellen mellom sfære og sfæroid?

En sfære er basert på en sirkel, mens en sfæroid (eller ellipsoide) er basert på en ellipse. En sfæroid, eller ellipsoide, er en kule som er flatt ut ved polene.

Hva er kuleform?

En sfæroid er ganske enkelt en ellipsoide som tilnærmer en sfære Disse eksemplene er to vanlige verdenssfæroider som brukes i dag med verdiene avrundet til nærmeste meter. For hver sfæroid er forskjellen mellom hovedaksen og underaksen mindre enn 0,34 prosent.

Hva er en sfæroid i geografi?

En sfæroid, eller ellipsoide, er en kule som er flatt ut ved polene. Formen til en ellipse er definert av to radier. Den lengre radien kalles semimajor-aksen, og den kortere radiusen kalles semiminor-aksen.

Er jorden en sfæroid?

Jorden er som en stor pose med smeltet lava som snurrer rundt sin akse. På grunn av "bulingen" forårsaket av at jorden snurrer, er ikke jorden helt rund, og er derfor ikke en kule. I stedet bruker vi uttrykket " oblate spheroid", eller "ellipsoid. "

Anbefalt: