Logo no.boatexistence.com

Er antiferromagnetiske materialer magnetiske?

Innholdsfortegnelse:

Er antiferromagnetiske materialer magnetiske?
Er antiferromagnetiske materialer magnetiske?

Video: Er antiferromagnetiske materialer magnetiske?

Video: Er antiferromagnetiske materialer magnetiske?
Video: Diamagnetic Materials Properties and its Explanation | Magnetism and Matter | 12 Physics #cbse 2024, Kan
Anonim

I antiferromagnetiske materialer som krom, under Neel-temperaturen på 37 °C, under det påførte magnetiske feltet er de nærliggende atommomentene antiparallelle med hverandre, noe som fører til null netto magnetisering; derfor er slike materialer ufølsomme for et magnetfelt

Er antiferromagnetisk magnetisk?

Antiferromagnetic er som ferromagneter, men deres magnetiske momenter justerer antiparallelt med nabomomentene. Denne justeringen skjer spontant under en kritisk temperatur kjent som Neel-temperaturen.

Hva er forskjellen mellom ferromagnetisme og antiferromagnetisme?

Ferromagnetisme er tilstedeværelsen av magnetiske domener som er justert i samme retning i magnetiske materialer. Antiferromagnetisme er tilstedeværelsen av magnetiske domener som er justert i motsatte retninger i magnetiske materialer. De magnetiske domenene til ferromagnetiske materialer er justert i samme retning.

Hvilke materialer er magnetiske materialer?

Materialer som kan magnetiseres, som også er de som er sterkt tiltrukket av en magnet, kalles ferromagnetic (eller ferrimagnetic). Disse inkluderer grunnstoffene jern, nikkel og kobolt og deres legeringer, noen legeringer av sjeldne jordartsmetaller og noen naturlig forekommende mineraler som lodestone.

Er antiferromagnetiske materialer?

Antiferromagnetiske materialer

Eksempler inkluderer hematitt, metaller som krom, legeringer som jernmangan (FeMn) og oksider som nikkeloksid (NiO). Det er også mange eksempler blant metallklynger med høy kjernekraft.

Anbefalt: