Logo no.boatexistence.com

Hvor forekommer sulfidmineral?

Innholdsfortegnelse:

Hvor forekommer sulfidmineral?
Hvor forekommer sulfidmineral?

Video: Hvor forekommer sulfidmineral?

Video: Hvor forekommer sulfidmineral?
Video: ХАШЛАМА И ШАШЛЫКИ в ГОСТЯХ у @SERGOPUDRA Шашлык из курицы, хашлама на пиве 2024, Kan
Anonim

Sulfider forekommer i alle bergarter Bortsett fra spredning i visse sedimentære bergarter, har disse mineralene en tendens til å forekomme i isolerte konsentrasjoner som utgjør minerallegemer som årer og sprekkfyllinger eller som omfatter erstatninger av allerede eksisterende steiner i form av tepper.

Hvor finnes sulfid i naturen?

Hydrogensulfid (H2S) forekommer naturlig i råpetroleum, naturgass, vulkanske gasser og varme kilder. Det kan også skyldes bakteriell nedbrytning av organisk materiale. Det produseres også av avfall fra mennesker og dyr.

Hvor finnes kalkositt?

Chalcocite finnes noen ganger som et primært venemineral i hydrotermiske årerImidlertid forekommer mest chalcocite i det supergenanrikede miljøet under oksidasjonssonen til kobberavsetninger som et resultat av utlekking av kobber fra de oksiderte mineralene. Den finnes også ofte i sedimentære bergarter.

Hvor finnes sulfidmalm?

Sulfidmalmer, som vanligvis utvinnes fra undergrunnen og ofte finnes i forbindelse med kobberholdige malmer , inneholder kobber-jernsulfider i forbindelse med nikkel-jernsulfider. Det viktigste sulfidmineralet i nikkel er pentlanditt [(NiFe)9S8].

Hva er det vanligste sulfidmineralet?

MINERALER | Sulfider

Pyritt (FeS2) er det desidert mest rikelig med sulfidmineral. De svært fine partikkeljernsulfidene som finnes i reduserende miljøer under overflatene til nylige sedimenter og jordsmonn, selv om de er forbigående arter, er også volumetrisk viktige.

Anbefalt: