Logo no.boatexistence.com

Bør downlights jordes?

Innholdsfortegnelse:

Bør downlights jordes?
Bør downlights jordes?

Video: Bør downlights jordes?

Video: Bør downlights jordes?
Video: Hvordan gjøre lovlig el arbeid selv 2024, Kan
Anonim

Alle lys, lamper, pæreholdere eller armaturer med en ledende eller utvendig metalloverflate må alltid jordes for å sikre mot risiko for elektrisk støt eller alvorlig skade.

Hva gjør du med jord når du installerer dobbeltisolerte downlights?

Fortsett jorden gjennom alle beslagene og bare 'parker' den på slutten. Jorden beskytter kabelen/kretsen samt alt som er koblet til den selv hvis beslagene er dobbeltisolert. Det betyr også at jorden er der hvis beslagene i fremtiden endres til de som krever en jord.

Hvorfor har noen tak ikke jordledning?

Siden ledningen er laget av kobber, gir jordledningen en lav motstandsvei til bakken.… Noen apparater, som støvsugere og elektriske bor, har ikke jordledning. Dette er fordi de har plasthus, eller de er designet slik at den strømførende ledningen ikke kan berøre foringsrøret.

Kan jeg berøre jordledningen?

Jordingsledninger, spesielt på utsiden av hjemmet, er synlige gjennom jordingsstenger. Jordingsledningene er trygge å berøre med mindre det er en elektrisk overspenning som får elektrisitet til å strømme gjennom jordingsledningen.

Må alle taklamper jordes?

Alle lys, lamper, pæreholdere eller armaturer med en ledende eller metall utvendig overflate må alltid jordes for å sikre mot fare for elektrisk støt eller alvorlig skade Vi anbefaler at enhver armatur eller installasjonen gjøres av en kvalifisert elektriker, ikke risiker installasjonen selv hvis du i det hele tatt er usikker.

Anbefalt: