Logo no.boatexistence.com

I shikimic acid pathway shikimic acid er?

Innholdsfortegnelse:

I shikimic acid pathway shikimic acid er?
I shikimic acid pathway shikimic acid er?

Video: I shikimic acid pathway shikimic acid er?

Video: I shikimic acid pathway shikimic acid er?
Video: shikimic acid pathway // unit 1 // pharmacognosy-2 // tamil 2024, Kan
Anonim

Shikiminsyrevei gir aminosyrer som fenylalanin og tyrosin som brukes til proteinsyntese og også fungerer som substrat for sekundær metabolittbiosyntese som fenolsyrer (Ali, Singh, Shohael, Hahn, & Paek, 2006).

Hvilket er sluttproduktet av shikiminsyrebanen?

En viktig forgreningspunktforbindelse er chorismic acid, sluttproduktet av shikimat-banen. Shikimat-veien er beskrevet i dette kapittelet, samt faktorer som induserer syntesen av fenoliske forbindelser i planter.

Hva er shikiminsyrevei i planter?

Shikimate-veien (shikiminsyre-veien) er en syv-trinns metabolsk vei som brukes av bakterier, arkea, sopp, alger, noen protozoer og planter for biosyntese av folater og aromatiske aminosyrer (tryptofan, fenylalanin og tyrosin). Denne banen finnes ikke i dyreceller.

Er shikiminsyre en primær eller sekundær metabolitt?

Shikiminsyreveien, allestedsnærværende i mikroorganismer og planter, gir forløpere for biosyntesen av primære metabolitter som de aromatiske aminosyrene og folsyre.

Hva er funksjonen til shikiminsyre?

Shikiminsyre brukes vanligvis som et utgangsmateriale for industriell syntese av det antivirale Oseltamivir (dette legemidlet mot H5N1-influensaviruset administreres for å behandle og forebygge alle kjente stammer av influensavirus) [2, 5].

Anbefalt: