Logo no.boatexistence.com

Hva er murexide-indikator?

Innholdsfortegnelse:

Hva er murexide-indikator?
Hva er murexide-indikator?

Video: Hva er murexide-indikator?

Video: Hva er murexide-indikator?
Video: What is your height?😈✨ 2024, Kan
Anonim

Murexide er en metallindikator for Ca, Co, Cu, Ni, Th og sjeldne jordmetaller; det er også et kolorimetrisk reagens for kalsium og sjeldne jordmetaller. Murexide er lett løselig i vann, alkohol og eter. … Deteksjonsbetingelser for kalsium er pH 11,3, maksimal bølgelengde 506 nm og deteksjonsområde 0,2-1,2 ppm.

Hvorfor er murexide en passende indikator?

Hvorfor er Murexide en passende indikator? … Indikatoren som brukes er murexide som har en annen farge når freq sammenlignet med fargen når den er festet til Ni2-ioner. Murexide er en passende indikator siden det binder seg mindre sterkt til Ni2-ionene enn EDTA.

Hva er pH-området til murexide-indikatoren?

Murexide brukes også som et kolorimetrisk reagens for måling av kalsium og sjeldne jordmetaller; for kalsium er pH som kreves 11,3, deteksjonsområdet ligger mellom 0,2-1,2 ppm, og maksimal absorbansbølgelengde er 506 nm.

Hvordan lager du en murexide-indikator?

En m alt blanding av fargepulver og natriumklorid (NaCl) gir en stabil form for indikatoren. Forbered ved å blande 200 mg murexide med 100 g fast NaCl og male blandingen til 40 til 50 mesh Titrer umiddelbart etter tilsetning av indikator fordi den er ustabil under alkaliske forhold.

Hvilken indikator brukes i EDTA-titrering?

EDTA er forkortelse for etylendiamintetraeddiksyre. Et blått fargestoff k alt Eriochrome Black T (ErioT) brukes som indikator. Dette blå fargestoffet danner også et kompleks med kalsium- og magnesiumioner, og endrer farge fra blått til rosa i prosessen. Fargestoff-metallionkomplekset er mindre stabilt enn EDTA-metallionkomplekset.

Anbefalt: