Logo no.boatexistence.com

Hva er edta i kjemi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er edta i kjemi?
Hva er edta i kjemi?

Video: Hva er edta i kjemi?

Video: Hva er edta i kjemi?
Video: EDTA Structure || How EDTA binds metal Ion || Coordination Chemistry 2024, Kan
Anonim

Et kjemikalie som binder visse metallioner, som kalsium, magnesium, bly og jern. Det brukes i medisin for å forhindre at blodprøver koagulerer og for å fjerne kalsium og bly fra kroppen. Også k alt edetinsyre og ethylendiamintetraeddiksyre. …

Hva betyr EDTA?

Ethylendiamine tetraacetic acid (EDTA) er en polyprotisk syre som inneholder fire karboksylsyregrupper og to amingrupper med ensomme elektroner som chelaterer kalsium og flere andre metallioner. … Spesifikke data om oppførselen til EDTA som antikoagulant i hematologi, inkludert mulige fallgruver, er presentert.

Hva er det andre navnet på EDTA?

CAS-nr.: 60-00-4 Molekylformel: C10H16N2O8 Edetinsyre (etylendiamintetraeddiksyre) og dens s alter blir ofte referert til som EDTA. Andre navn inkluderer N, N'-1, 2-etandiylbis[N-(karboksymetyl)glycin], Versenesyre, og (etylenedinitrilo)tetraeddiksyre.

Hva er fullt navn og formel for EDTA?

Etylendiamintetraeddiksyre (EDTA) er en aminopolykarboksylsyre med formelen [CH2N(CH2CO 2H)2]2. Dette hvite, vannløselige faststoffet er mye brukt for å binde seg til jern- og kalsiumioner.

Hva er formelen for etylendiamin?

Etylendiamin (forkortet en når en ligand) er den organiske forbindelsen med formelen C2H4(NH2)2. Denne fargeløse væsken med en ammoniakklignende lukt er et basisk amin.

Anbefalt: