Logo no.boatexistence.com

Er alle uheldige argumenter ugyldige?

Innholdsfortegnelse:

Er alle uheldige argumenter ugyldige?
Er alle uheldige argumenter ugyldige?

Video: Er alle uheldige argumenter ugyldige?

Video: Er alle uheldige argumenter ugyldige?
Video: Anselm & the Argument for God: Crash Course Philosophy #9 2024, Kan
Anonim

Alle usunde argumenter er ugyldige. Et forsvarlig argument må ha både en gyldig form og sanne premisser. Gyldige argumenter kan være usikre; men de vil ha falske premisser. Noen gyldige argumenter har sanne premisser og en falsk konklusjon.

Kan et usunt argument være gyldig?

Per definisjon kan et gyldig argument ikke ha en falsk konklusjon og alle sanne premisser. Så hvis et gyldig argument har en falsk konklusjon, må det ha en falsk premiss. … Noen uheldige argumenter er gyldige. De er usunde fordi de ikke har alle sanne lokaler.

Er usund det samme som ugyldig?

Vi kan teste for ugyldighet ved å anta at alle premissene er sanne og se om det fortsatt er mulig for konklusjonen å være usann. Hvis dette er mulig, argumentet er ugyldig … Lyd: et argument er forsvarlig hvis og bare hvis det er gyldig og bare inneholder sanne premisser. Usunn: et argument som ikke er forsvarlig.

Er et ugyldig argument automatisk feilaktig?

Hvis et deduktivt argument er ugyldig, må det også være uriktig. Hvis et argument er ugyldig, må det ha minst én falsk premiss. Hvis et argument har en konklusjon som absolutt er usann, må argumentet være ugyldig. … Noen ugyldige argumenter har sanne premisser og en sann konklusjon.

Hva gjør et argument ugyldig og uheldig?

Argumenter kan være gyldige, men har fortsatt en eller flere falske premisser. Hvis et argument både er gyldig og har alle sanne premisser, vil vi si at argumentet er forsvarlig. Et argument er usundt hvis det enten har en falsk premiss, eller er ugyldig.

Anbefalt: