Logo no.boatexistence.com

Når et argument er deduktivt gyldig, er det?

Innholdsfortegnelse:

Når et argument er deduktivt gyldig, er det?
Når et argument er deduktivt gyldig, er det?

Video: Når et argument er deduktivt gyldig, er det?

Video: Når et argument er deduktivt gyldig, er det?
Video: Logical argument and deductive reasoning exercise example 2024, Kan
Anonim

Et deduktivt argument sies å være gyldig hvis og bare hvis det har en form som gjør det umulig for premissene å være sanne og konklusjonen likevel å være usann … I effekt, er et argument gyldig hvis sannheten i premissene logisk garanterer sannheten i konklusjonen.

Hva er en deduktivt gyldig argumentquizlet?

-et deduktivt gyldig argument er slik at hvis premissene er sanne, må konklusjonene være sanne Det vil si at hvis premissene er sanne, er det ingen måte at konklusjonen kan være falsk. -kan ha falske premisser og falsk konklusjon, falsk premiss og sann konklusjon, eller sann premiss og sann konklusjon.

Når et argument er deduktivt gyldig, garanterer det sannheten?

12. Deduktivt gyldige argumenter er sannhetsbevarende. 13. Et deduktivt gyldig argument er slik at hvis premissene er sanne, må konklusjonen være falsk.

Er deduktivt gyldige argumenter sannhetsbevarende?

Det fine med et deduktivt gyldig argument er at de er sannhetsbevarende: forutsatt at premissene er sanne, vil konklusjonen også være sann!

Når et argument er gyldig betyr det?

Gyldig: et argument er gyldig hvis og bare hvis det er nødvendig at hvis alle premissene er sanne, så er konklusjonen sann; hvis alle premissene er sanne, så må konklusjonen være sann; det er umulig at alle premissene er sanne og konklusjonen er falsk. Ugyldig: et argument som ikke er gyldig.

Anbefalt: