Logo no.boatexistence.com

Hva er folkeavstemningssystem?

Innholdsfortegnelse:

Hva er folkeavstemningssystem?
Hva er folkeavstemningssystem?

Video: Hva er folkeavstemningssystem?

Video: Hva er folkeavstemningssystem?
Video: Entity Relationship Diagram (ERD) Tutorial - Part 1 2024, Kan
Anonim

Valgfri folkeavstemning Myndighetene folkeavstemning: Også kjent som lovhenvisninger, er initiert av lovgiver eller regjering. Dette kan være rådgivende spørsmål for å måle opinionen eller bindende rettsspørsmål. Initiativ folkeavstemning: En borgerledet prosess for å foreslå og stemme over nye lover.

Hva er folkeavstemning i enkle ord?

folkemøte, en stemme fra folket i et helt land eller distrikt for å avgjøre en sak, for eksempel valg av hersker eller regjering, mulighet for uavhengighet eller annektering av en annen makt, eller et spørsmål om nasjonal politikk.

Hva er folkeavstemning i historieklasse 10?

Plebiscite er en stemmeprosess der innbyggerne i et helt land eller distrikt stemmer for å uttrykke en mening for eller imot et forslag spesielt om valg av regjering eller hersker.

Hva er folkeavstemning?

The All Jammu and Kashmir Plebiscite Front, eller Plebiscite Front, var et politisk parti i den indiske delstaten Jammu og Kashmir som ba om en "populær folkeavstemning" for å avgjøre om staten skulle forbli en del av India, bli med i Pakistan eller bli uavhengig.

Hva betyr folkeavstemning?

(plĕb′ĭ-sīt′, -sĭt) 1. En direkte avstemning der hele velgerne inviteres til å akseptere eller avslå et forslag: Den nye grunnloven ble ratifisert i en folkeavstemning. 2. En avstemning der en befolkning utøver retten til nasjonal selvbestemmelse.

Anbefalt: