Logo no.boatexistence.com

Hva er spindelvevmodell?

Innholdsfortegnelse:

Hva er spindelvevmodell?
Hva er spindelvevmodell?

Video: Hva er spindelvevmodell?

Video: Hva er spindelvevmodell?
Video: Такого издевательства над электромобилем еще не встречал. Nissan Leaf AZE0. 2024, Kan
Anonim

Spindelvevmodellen eller spindelvevteorien er en økonomisk modell som forklarer hvorfor prisene kan være gjenstand for periodiske svingninger i visse typer markeder. Den beskriver syklisk tilbud og etterspørsel i et marked der mengden som produseres må velges før prisene overholdes.

Hva er spindelvevmodell i simulering?

Spindelvevmodellen er basert på et tidsforsinkelse mellom tilbud og etterspørselsbeslutninger … Derfor vil tilbudet være høyt når de går på markedet, noe som resulterer i lave priser. Hvis de da forventer at lave priser vil fortsette, vil de redusere produksjonen av jordbær det neste året, noe som resulterer i høye priser igjen.

Hva mener du med spindelvev-teorem?

Spindelvevsteoremet er en økonomisk modell som brukes til å forklare hvordan små økonomiske sjokk kan forsterkes av produsentenes oppførselForsterkningen er i hovedsak et resultat av informasjonssvikt, der produsenter baserer sin nåværende produksjon på gjennomsnittsprisen de oppnådde i markedet i løpet av det foregående året.

Hva er forutsetningene for spindelvev-modellen?

Spindelvevteori er ideen om at prissvingninger kan føre til svingninger i tilbudet som forårsaker en syklus med stigende og fallende priser. I en enkel spindelvevmodell antar vi at det er et landbruksmarked der tilbudet kan variere på grunn av variable faktorer, som været.

Hvem ga spindelvev-modellen?

Fire år senere, i 1938, skrev økonomen Mordecai Ezekiel papiret "The Cobweb Theorem", som ga fenomenet og dets spesielle diagrammer popularitet.

Anbefalt: