Logo no.boatexistence.com

Er kroniske sykdommer ikke smittsomme?

Innholdsfortegnelse:

Er kroniske sykdommer ikke smittsomme?
Er kroniske sykdommer ikke smittsomme?

Video: Er kroniske sykdommer ikke smittsomme?

Video: Er kroniske sykdommer ikke smittsomme?
Video: Noncommunicable Diseases and their Risk Factors (animated video) 2024, Kan
Anonim

Ikke-smittsomme sykdommer (NCD), også kjent som kroniske sykdommer, har en tendens til å være langvarige og er et resultat av en kombinasjon av genetiske, fysiologiske, miljømessige og atferdsmessige faktorer.

Er alle kroniske sykdommer ikke-smittsomme?

En ikke-smittsom sykdom er en ikke-smittsom helsetilstand som ikke kan spres fra person til person Den varer også i lang tid. Dette er også kjent som en kronisk sykdom. En kombinasjon av genetiske, fysiologiske, livsstils- og miljøfaktorer kan forårsake disse sykdommene.

Kan kroniske sykdommer overføres?

Selv om disse sykdommene ikke i seg selv er smittsomme , er deres atferdsmessige risikofaktorer (f.g. røyking, overdreven alkoholforbruk, dårlig ernæring og fysisk inaktivitet2) er lett å overføre fra en befolkning til en annen, gjennom internasjonale reiser og moderne kommunikasjon.

Er ikke-smittsomme sykdommer akutte eller kroniske?

NCDs kan være kroniske eller akutte De fleste er ikke-smittsomme, selv om det er noen ikke-smittsomme infeksjonssykdommer, for eksempel parasittsykdommer der parasittens livssyklus ikke inkluderer direkte vert-til-vert-overføring. NCDer er den ledende dødsårsaken glob alt.

Hva er kroniske ikke-infeksjonssykdommer?

Begrepet NCDs refererer til en gruppe av tilstander som ikke hovedsakelig er forårsaket av en akutt infeksjon, resulterer i langsiktige helsekonsekvenser og skaper ofte behov for langsiktig behandling og omsorg. Disse tilstandene inkluderer kreft, hjerte- og karsykdommer, diabetes og kroniske lungesykdommer.

Anbefalt: