Logo no.boatexistence.com

Hvilken oyo-hersker ble en guddom?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken oyo-hersker ble en guddom?
Hvilken oyo-hersker ble en guddom?

Video: Hvilken oyo-hersker ble en guddom?

Video: Hvilken oyo-hersker ble en guddom?
Video: ТАРО АНГЕЛОВ. КТО ТАКОЙ ГРЯДУЩИЙ ЦАРЬ? 2024, Kan
Anonim

Som alle Yoruba-gudene (orishas), er Shango både en guddommelig forfedre og en naturlig kraft, begge aspekter er assosiert med en kult og et prestedømme. Shango var den fjerde kongen av byen Oyo.

Hvem er Yoruba-guden?

Oshun, også stavet Osun, en orisha (guddom) av Yoruba-folket i det sørvestlige Nigeria. Oshun kalles ofte elven orisha, eller gudinnen, i Yoruba-religionen og er vanligvis assosiert med vann, renhet, fruktbarhet, kjærlighet og sensualitet.

Hvor mange guddommer har Yoruba?

De kan også være de mest teologisk komplekse vestafrikanske religionene. For eksempel anslås det at Yoruba har et pantheon med så mange som seks tusen guddommer.

Hvem var herskeren over Oyo Empire?

Det var det viktigste og mest autoritative av alle de tidlige Yoruba-fyrstedømmene. I følge tradisjoner stammet Oyo fra en stor Yoruba-forfedre og helt, Oduduwa, som sannsynligvis migrerte til Ile-Ife og hvis sønn ble første alaafin (alafin), eller hersker, av Oyo.

Hvem er Ogun the orisha?

I Yoruba-religionen er Ogun en opprinnelig orisha i Yoruba-landet. I noen tradisjoner sies han å ha ryddet en vei for den andre orishaen til å komme inn på jorden, ved hjelp av en metalløks og med hjelp av en hund.

Anbefalt: