Hvorfor er mitokondrierstavformet?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er mitokondrierstavformet?
Hvorfor er mitokondrierstavformet?

Video: Hvorfor er mitokondrierstavformet?

Video: Hvorfor er mitokondrierstavformet?
Video: Nick Lane: Origins of Life, Evolution, Alien Life 2024, September
Anonim

Mitokondristruktur Mitokondrier er formet perfekt for å maksimere produktiviteten De er laget av to membraner. Den ytre membranen dekker organellen og inneholder den som en hud. … Foldingen av den indre membranen øker overflatearealet inne i organellen.

Er mitokondrierstavformet?

Mitokondrier er stavformede organeller som kan betraktes som kraftgeneratorene til cellen, og omdanner oksygen og næringsstoffer til adenosintrifosfat (ATP).

Hvordan former mitokondrier seg?

Mitokondrier er vanligvis runde til ovale i form og varierer i størrelse fra 0,5 til 10 μm. I tillegg til å produsere energi, lagrer mitokondrier kalsium for cellesignalaktiviteter, genererer varme og medierer cellevekst og død.

Hvordan er strukturen til mitokondrier relatert til funksjonen?

Mitokondriets struktur er tilpasset funksjonen det utfører: Ytre membran – ytre membran inneholder transportproteiner som muliggjør shuttling av pyruvat fra cytosol. … Cristae – den indre membranen er arrangert i folder (cristae) som øker SA:Vol-forholdet (mer tilgjengelig overflate)

Hvordan er struktur relatert til funksjon?

Structure refererer til noe sin form, sminke eller arrangement. Funksjon refererer til noes jobb, rolle, oppgave eller ansvar. Bestem midler for å forårsake, lede, styre.

Anbefalt: