Logo no.boatexistence.com

Går diabetes cøliaki?

Innholdsfortegnelse:

Går diabetes cøliaki?
Går diabetes cøliaki?

Video: Går diabetes cøliaki?

Video: Går diabetes cøliaki?
Video: How To Lower Blood Sugar And Reverse Your Diabetes 2024, Juli
Anonim

Det er ingen etablert sammenheng mellom diabetes type 2 og cøliaki. Type 2 diabetes har genetiske komponenter, men de er ikke assosiert med cøliakigener som type 1 diabetes.

Kan jeg plutselig bli cøliaki?

Cøliaki kan utvikle seg i alle aldre etter at folk begynner å spise mat eller medisiner som inneholder gluten Jo senere diagnosen cøliaki er, jo større er sjansen for å utvikle en annen autoimmun lidelse. Det er to trinn for å bli diagnostisert med cøliaki: blodprøven og endoskopien.

Kan type 1-diabetikere få cøliaki?

Cøliaki og type 1 diabetes kan oppstå sammen fordi de begge er autoimmune sykdommer. Det er anslått at 5 % av personer med type 1-diabetes kan ha cøliaki. Noen personer med type 2-diabetes utvikler også cøliaki, men de to tilstandene henger ikke sammen.

Kan du ha cøliaki og diabetes?

Det er en genetisk sammenheng mellom type 1 diabetes og cøliaki. (Det er ingen sammenheng mellom type 2 diabetes og cøliaki.) Å utvikle en av sykdommene øker risikoen for å utvikle den andre.

Hva er sammenhengen mellom diabetes type 1 og cøliaki?

Cøliaki er mer vanlig hos personer som har type 1-diabetes fordi de er begge autoimmune sykdommer. Mellom 4 og 9 % av personer med type 1 diabetes vil også ha cøliaki. Det er ingen økt risiko for cøliaki hos personer med type 2-diabetes.

Anbefalt: