Er Tyskland ved Østersjøen?

Innholdsfortegnelse:

Er Tyskland ved Østersjøen?
Er Tyskland ved Østersjøen?

Video: Er Tyskland ved Østersjøen?

Video: Er Tyskland ved Østersjøen?
Video: UNEXPECTED & BEAUTIFUL nature - Brodersby BALTIC SEA GERMANY 2024, September
Anonim

Østersjøen grenser til Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Latvia, Litauen, Polen, Russland og Sverige. Den er 1 601 km ((995 miles) lang på det lengste punktet, og 193 km (120 miles) på det bredeste. Flere tyske havner, inkludert de i Stralsund, Greifswald og Wismar, ligger ved Østersjøen.

Hvilken del av Tyskland ligger ved Østersjøen?

The B altic Sea Coast (Ostseeküste) i Tyskland er en ferieregion som ligger i nordlige forbundsstater Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern. Den østlige delen av den er kjent som den tyske rivieraen.

Hvilke land grenser til Østersjøen?

EU-medlemsstatene – Danmark, Sverige, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen og Tyskland – og Russland grenser alle direkte til Østersjøen. Deler av Norge og Hviterussland, begge uten elvebredder, er i nedslagsfeltet til Østersjøen.

Hvilke 5 europeiske hovedbyer grenser til Østersjøen?

De største havnene er også flere nasjonale hovedbyer på kysten som Helsingfors, Tallinn, Stockholm, København og Riga Andre viktige svenske havnebyer er byene Helsingborg, Ystad, Malmö, Gøteborg, Trelleborg, Halmstad, Gävle, Sundsvall, Luleå, Norrköping og Visby.

Finnes det store hvithaier i Østersjøen?

Porbeagle – den lille «hvithaien» i ØstersjøenAlene dette gjør den til en av de mest imponerende haiene i Østersjøen. Det er også flere kjente tilfeller av angrep på mennesker fra pirbeagle i Europa.

Anbefalt: