Logo no.boatexistence.com

Hvem er flatt hode?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er flatt hode?
Hvem er flatt hode?

Video: Hvem er flatt hode?

Video: Hvem er flatt hode?
Video: Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe 2024, Kan
Anonim

Flathodesyndrom oppstår vanligvis når en baby sover med hodet vendt til samme side de første månedene av livet Dette forårsaker en flat flekk, enten på den ene siden eller på baksiden av hodet. Flathodesyndrom kalles også posisjonsplagiocefali (pu-ZI-shu-nul play-jee-oh-SEF-uh-lee).

Er flatt hode et problem?

I de fleste tilfeller er de ikke en stor grunn til bekymring, siden de ikke har noen effekt på hjernen, og hodeformen vil ofte forbedres av seg selv over tid. Babyen din vil ikke oppleve smerte eller andre symptomer, eller noen problemer med den generelle utviklingen.

Kan flatt hode korrigeres?

Selvkorreksjon gjennom reposisjonering

Å gi reposisjoneringsterapi startes tidlig nok, mildt flathodesyndrom kan vanligvis korrigeres før beinene i skallen stivner og blir mindre mottakelig for omplassering.

Bør jeg bekymre meg for flatt hode?

Trenger jeg å gjøre noe med det? Dette er alle normale bekymringer, og vi vil for det første forsikre deg om at flathodesyndrom ikke er noe å bekymre seg for, og kan ofte behandles eller forebygges ganske enkelt. Det er mulig å korrigere så lenge det fanges tidlig, og når det først er behandlet, kommer det ikke tilbake.

Når bør jeg bekymre meg for flatt hode?

Søk fastlegen din eller helsesøster for barn og familie hvis du er bekymret for babyens hodeform, eller babyen har et: merkelig formet hode eller en flat flekk som ikke har gått tilbake til normal form ved omtrent to måneder gammel sterk preferanse for å snu hodet til siden. problemer med å snu hodet.

Anbefalt: