Logo no.boatexistence.com

Hva betyr undereksponert i fotografering?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr undereksponert i fotografering?
Hva betyr undereksponert i fotografering?

Video: Hva betyr undereksponert i fotografering?

Video: Hva betyr undereksponert i fotografering?
Video: Navigating the ethics of photo editing 2024, Kan
Anonim

Undereksponering er resultatet at ikke nok lys treffer filmstripen eller kamerasensoren. Undereksponerte bilder er for mørke, har svært få detaljer i skyggene og virker grumsete.

Er det bedre å fotografere overeksponert eller undereksponert?

Hvis du fotograferer JPEG, er den generelle - regelen å undereksponere fordi hvis du mister høydepunktene i en JPEG, går disse høydepunktene rett og slett tapt, og kan ikke gjenopprettes. Hvis du fotograferer rått, er hovedregelen å overeksponere bildet for å få mer lys (mer eksponering) inn i skyggene.

Hva er overeksponert kontra undereksponert?

Overeksponering oppstår når kameraets sensor ikke registrerer noen detaljer i de lyseste delene av et bilde. Undereksponering oppstår når kameraets sensor ikke registrerer noen detaljer i de mørkeste delene av et bilde. Kameraet ditt kan vise informasjon om tap av detaljer.

Hva er meningen med undereksponert?

transitivt verb.: å utsette utilstrekkelig spesielt: å utsette (noe, for eksempel film) for utilstrekkelig stråling (som lys)

Når bør du undereksponere et bilde?

Det spiller ingen rolle om bildet er i farger eller svart-hvitt

  1. Hvis et bilde er for mørkt, er det undereksponert. Detaljer vil gå tapt i skyggene og de mørkeste områdene av bildet.
  2. Hvis et bilde er for lyst, er det overeksponert. Detaljer vil gå tapt i høydepunktene og de lyseste delene av bildet.

Anbefalt: