Logo no.boatexistence.com

Hvilken er tryggest spinal eller generell anestesi?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken er tryggest spinal eller generell anestesi?
Hvilken er tryggest spinal eller generell anestesi?

Video: Hvilken er tryggest spinal eller generell anestesi?

Video: Hvilken er tryggest spinal eller generell anestesi?
Video: The Basics - Ketamine 2024, Kan
Anonim

Kuju et al sammenlignet effektiviteten av spinalbedøvelse og generell anestesi for åpen kolecystektomi, og resultatene viste at spinalbedøvelse er trygt og mer effektivt enn generell anestesi.

Hvilken er bedre generell anestesi eller spinalbedøvelse?

I motsetning til generell anestesi, krever ikke spinalbedøvelse at pasienter bruker pusterør. Pasienter som tar medisiner for å kontrollere blodtrykket, har KOLS eller er langtidsrøykere, har det vanskelig med pusterør, noe som gjør spinalbedøvelse til et langt bedre alternativ for dem.

Hva er den sikreste narkosen?

Den sikreste typen anestesi er lokalbedøvelse, en injeksjon med medisiner som bedøver et lite område av kroppen der inngrepet utføres. Sjelden vil en pasient oppleve smerte eller kløe der medisinen ble injisert.

Hvilken er tryggere generell eller lokal anestesi?

Lokal anestesi er vanligvis enda sikrere enn generell anestesi, fordi den omgår de systemiske effektene som er sett med sistnevnte. Bivirkningsprofilen er også bedre ved lokalbedøvelse, som imidlertid kan føre til en viss hevelse og rødhet på injeksjonsstedet eller en allergisk reaksjon.

Hva er sjansene for å dø av generell anestesi?

Risikoen for å dø på operasjonsstuen under narkose er ekstremt liten. For en frisk person som har planlagt operasjon, kan rundt 1 person dø for hver 100 000 generelle anestesimidler som gis Hjerneskade som følge av bedøvelse er så sjelden at risikoen ikke er satt i tall.

Anbefalt: