Logo no.boatexistence.com

Hvor spekulerer forskere på at vann kommer fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor spekulerer forskere på at vann kommer fra?
Hvor spekulerer forskere på at vann kommer fra?

Video: Hvor spekulerer forskere på at vann kommer fra?

Video: Hvor spekulerer forskere på at vann kommer fra?
Video: Where Does Our Water Come From? 2024, Kan
Anonim

Det er en grunn til at forskere lenge har trodd at det meste av jordisk vann kom fra et asteroidebombardement i dagene av det tidlige solsystemet. Forholdet mellom deuterium – en tyngre hydrogenisotop – og norm alt hydrogen er en unik kjemisk signatur i ulike vannkilder.

Hvor kommer vann fra i vitenskapen?

Vann på jorden sykler fra havene, hvor det fordamper fra overflaten, inn i atmosfæren, danner skyer, faller ned på landet som regn, reiser gjennom våtmarker, elver, innsjøer og undergrunnen returnerer deretter til havet - samlet kjent som den hydrologiske syklusen.

Hvor kom jordens vann fra?

Flere geokjemiske studier har konkludert med at asteroider mest sannsynlig er den primære kilden til jordens vann. Karbonholdige kondritter – som er en underklasse av de eldste meteorittene i solsystemet – har isotopiske nivåer som ligner mest på havvann.

Hvordan oppdaget tidlige forskere vann?

Takket være Rosetta og Philae, oppdaget forskere at forholdet mellom tungtvann (vann laget av deuterium) og "vanlig" vann (laget av vanlig gammelt hydrogen) på kometer var annerledes enn på jorden, noe som tyder på at maksim alt 10 % av jordens vann kunne ha sin opprinnelse på en komet.

Hvor kommer vannet?

Vannet vi drikker i hjemmene og på arbeidsplassene våre kommer fra en rekke kilder avhengig av hvor du bor. Noen av oss drikker vann som kommer dypt nede i jorden i form av «grunnvann», mens andre drikker vann som stammer fra « overflatevann» i bekker og elver

Anbefalt: