Logo no.boatexistence.com

Hvorfor forårsaker isoniazid levertoksisitet?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor forårsaker isoniazid levertoksisitet?
Hvorfor forårsaker isoniazid levertoksisitet?

Video: Hvorfor forårsaker isoniazid levertoksisitet?

Video: Hvorfor forårsaker isoniazid levertoksisitet?
Video: Isoniazid - A narrow spectrum antibiotic for tuberculosis 2024, Juli
Anonim

Kronisk INH levertoksisitet resultater i induksjon av hepatocyttapoptose, med tilhørende forstyrrelse av mitokondriell membranpotensial og DNA-trådbrudd. Den mest sannsynlige biokjemiske mekanismen er at metabolismen av INH produserer reaktive metabolitter som binder og skader cellulære makromolekyler i leveren.

Gir isoniazid levertoksisitet?

Isoniazid (INH; isonicotinylhydrazide eller isonicotinic acid hydrazine) er et syntetisk antibiotikum som er sterkt bakteriedrepende mot replikerende Mycobacterium tuberculosis. INH har siden blitt assosiert med to hepatotoksisitetssyndromer: mild INH hepatotoksisitet og INH-hepatitt [1-3].

Hvilken er mest hepatotoksisk isoniazid eller rifampicin?

I en metaanalyse var det mer sannsynlig at isoniazid var assosiert med levertoksisitet (oddsforhold (OR) 1,6), selv i fravær av rifampicin, men kombinasjonen av disse to legemidler var assosiert med høyere forekomst av levertoksisitet (ELLER 2,6) sammenlignet med hvert enkelt legemiddel.

Hvilket legemiddel mot tuberkulose forårsaker hepatotoksisitet?

Blant førstelinjemedikamentene mot tuberkulose, er isoniazid, rifampicin og pyrazinamid kjent for å forårsake levertoksisitet, men pyrazinamid tilskriver en høyere prosentandel for den medikamentinduserte levertoksisiteten. sammenlignet med de andre stoffene.

Gir isoniazid nevrotoksisitet?

Isoniazid forårsaket ikke nevrotoksisitet ved eksponeringer i opptil 7 dager. Hydrazin ble funnet å være den mest toksiske metabolitten med LC50-verdier på 2,7 mM og 0,3 mM etter 7 dagers eksponering i henholdsvis DRG-nevroner og N18D3-hybridneuroner.

Anbefalt: