Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er passiv røyking farligere?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er passiv røyking farligere?
Hvorfor er passiv røyking farligere?

Video: Hvorfor er passiv røyking farligere?

Video: Hvorfor er passiv røyking farligere?
Video: Real Questions - Is second hand smoke really more dangerous than first hand smoke? 2024, Kan
Anonim

Passiv røyking betyr å puste inn andres tobakksrøyk. Passiv røyking øker risikoen for luftveissykdommer hos barn, inkludert astma, bronkitt og lungebetennelse. Hvis du bor sammen med noen som røyker, har du høyere risiko for sykdommer som lungekreft, hjertesykdom og hjerneslag.

Er aktiv eller passiv røyking mer skadelig?

Selv om vi er klar over risikoen røyking fører med seg, er det få som vet hvor farlig selv passiv røyking kan være. Røyken som brenner av enden av en sigarett eller sigar inneholder faktisk flere skadelige stoffer enn røyken som røykeren inhalerer, siden det ikke er noe filter som den passerer gjennom.

Hva er verre passiv røyking eller røyking?

Når venner og familie puster inn passiv røyking – det vi kaller passiv røyking – er det ikke bare ubehagelig for dem, det kan også skade helsen deres Folk som puster inn passiv røyking regelmessig er mer sannsynlig å få de samme sykdommene som røykere, inkludert lungekreft og hjertesykdom.

Hvorfor er passiv røyking farligere enn førstehåndsrøyking?

Væsker som blod og urin hos ikke-røykere kan teste positivt for nikotin, karbonmonoksid og formaldehyd. Jo lenger du er utsatt for passiv røyking, desto større er risikoen for å inhalere disse giftige kjemikaliene Eksponering for passiv røyking forekommer over alt hvor noen røyker.

Er det dårlig å være passiv røyker?

Passiv røyking setter mennesker med høyere risiko for røykerelaterte sykdommer Det er klart at passiv røyking kan forårsake lungekreft, hjertesykdom og hjerneslag. Det kan også øke risikoen for noen andre typer kreft, og en alvorlig lungetilstand k alt kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS).

Anbefalt: