Logo no.boatexistence.com

Vil ob gyn forskrive antidepressiva?

Innholdsfortegnelse:

Vil ob gyn forskrive antidepressiva?
Vil ob gyn forskrive antidepressiva?

Video: Vil ob gyn forskrive antidepressiva?

Video: Vil ob gyn forskrive antidepressiva?
Video: Pregnancy Onset POTS 2024, Kan
Anonim

Kvinner er mer sannsynlige enn menn for å lide av affektive lidelser og angstlidelser, 1, og det er primærpleiene, inkludert fødselsleger/gynekologer, som skriver de fleste reseptene for angstdempende og antidepressive medisiner.

Hva slags lege kan skrive ut antidepressiva?

Leger, inkludert allmennleger (fastleger) og psykiatere (spesialister i psykisk helse) kan skrive ut antidepressiva.

Kan min Obgyn foreskrive slankepiller?

Dette er noe gynekologen din definitivt kan hjelpe deg med. Ikke alle p-piller er like, og legen kan foreskrive Medi-Weightloss for å hjelpe til med å senke pounds og vannretensjon.

Hva kan en gynekolog hjelpe med?

Gynekologer gir reproduktive og seksuelle helsetjenester som inkluderer bekkenundersøkelser, pap-tester, kreftscreeninger og testing og behandling for vaginale infeksjoner De diagnostiserer og behandler reproduktive systemsykdommer som endometriose, infertilitet, ovariecyster og bekkensmerter.

Hva slags lege kan skrive ut angstdempende medisiner?

En psykiater er en lege med spesialisert opplæring i diagnostisering og behandling av psykiske lidelser. En psykiater kan gi både psykoterapi og medisiner for å behandle din angstlidelse.

34 relaterte spørsmål funnet

Kan en primærlege diagnostisere angst?

Du kan begynne med å oppsøke fastlegen din for å finne ut om angsten din kan være relatert til din fysiske helse. Han eller hun kan se etter tegn på en underliggende medisinsk tilstand som kan trenge behandling. Det kan imidlertid hende du trenger å se en spesialist i psykisk helse hvis du har alvorlig angst.

Kan fastlegen min skrive ut antidepressiva?

Ja, primærleger kan samarbeide med deg for å skrive ut antidepressiva, når det er nødvendig. Dette er gode nyheter for alle som jobber tett med primærlegen sin for å lage en omfattende helseplan.

Når bør jeg oppsøke gynekolog?

Kvinner bør gjøre sin første time når de blir seksuelt aktive, eller etter at de fyller 21 Det er også viktig å oppsøke en gynekolog hvis du har menstruasjonsproblemer, lider av evt. vaginale problemer, prøver å bli gravid, eller hvis du viser tegn på overgangsalder.

Hva kan gynekologer fortelle?

En gynekolog kan fortelle sikkert hva som skjer ut fra typen utflod samt utseendet til skjeden og vulva, og kan anbefale riktig behandling. De kan identifisere de svært sjeldne og veldig skumle sykdommene (så vel som de ikke-så-sjeldne, fortsatt alvorlige sykdommene).

Hva sjekker en gynekolog?

Legen vil sjekke blodtrykket ditt, ta en urinprøve, og muligens et fingerstikk for å sjekke hemoglobin, og registrere vekten din. Han/hun bør også sjekke hjertet, lungene, brystet og skjoldbruskkjertelen. Dette gjør det mulig for gynae å oppdage eventuelle abnormiteter.

Hva kan en gynekolog skrive ut for å gå ned i vekt?

Hvor godt virker vekttapsmedisiner?

  • Bupropion/n altrexone (Contrave), noen gikk ned 8 til 11 pund.
  • Liraglutid (Saxenda), noen gikk ned 8 til 13 pund.
  • Orlistat (Xenical), noen gikk ned 6 til 7 pund.
  • phentermine/topiramate (Qsymia), noen gikk ned 9 til 24 pund.

Kan min Obgyn hjelpe meg med vekttap?

Gynekologen din kan henvise deg til en diettist eller en atferdsrådgiver for å hjelpe deg med å gjøre de nødvendige livsstilsendringene for vellykket vektkontroll. Personer som er 20 % eller mer overvektige kan få betydelige helsegevinster ved å gå ned i vekt.

Hvilken lege oppsøker du for vekttap?

Bariatriske leger spesialiserer seg på å behandle pasienter som sliter med å opprettholde en sunn vekt. Disse legene får fokusert opplæring i behandlinger for fedme og om måter å forbedre helsen gjennom positive livsstilsendringer.

Hvordan kan jeg få legen min til å skrive ut antidepressiva til meg?

Etter å ha stilt deg noen spørsmål om din mentale helse, kan legen din foreslå medisiner. I så fall, be legen din forklare hva de hørte deg si, eller observert, som fører til at de diagnostiserer deg med depresjon eller angst og hvorfor de foreslår medisiner. Spør hvorfor et bestemt medikament blir anbef alt.

Hvordan får jeg foreskrevet depresjonsmedisin?

Alle antidepressiva er reseptbelagte medisiner. Som oftest betyr dette at du må bestille time med helsepersonell for å snakke om hvordan du har det, få en diagnose og deretter få en resept for å bli fylt på apoteket.

Hvem kan skrive ut medisiner for psykisk helse?

Psykiatere. Psykiatere er autoriserte leger som har fullført psykiatrisk opplæring. De kan diagnostisere psykiske tilstander, foreskrive og overvåke medisiner og gi terapi.

Kan en gynekolog si om du er jomfru?

En gynekolog kan ikke fortelle om du er jomfru ved å ta en fysisk undersøkelse på grunn av variasjonen i forskjellige jomfruhinner og fraværet av en jomfruhinne er ikke en indikator på seksuell aktivitet. Generelt kan ikke en bekkenundersøkelse eller en vaginal undersøkelse avsløre med absolutt sikkerhet at en kvinne er jomfru eller har vært seksuelt aktiv.

Hva kan oppdages ved en bekkenundersøkelse?

Bekkenundersøkelser brukes til å diagnostisere eller se etter tegn på mange tilstander, inkludert:

  • Seksuelt overførbare sykdommer (kjønnssykdommer)
  • Gynekologisk kreft.
  • Pre-kreftforandringer i livmorhalsen.
  • Bekkenbetennelse (PID)
  • Cyster, inkludert ovariecyster.
  • polypper.
  • livmorfibromer.

Hva kan leger fortelle fra en bekkenundersøkelse?

En bekkenundersøkelse er ofte en del av en rutinemessig fysisk undersøkelse for å finne mulige tegn på cyster på eggstokkene, seksuelt overførbare infeksjoner, livmorfibromer eller tidlig stadium av kreft. Bekkenundersøkelser utføres også ofte under graviditet.

I hvilken alder bør en jente ta en bekkenundersøkelse?

Disse anbefales fra alder 21 for friske kvinner. Men en jente som har problemer som kraftige blødninger, smertefulle menstruasjoner eller uvanlig utflod fra skjeden kan trenge en bekkenundersøkelse tidligere.

Hvor ofte bør en kvinne gå til gynekologen?

Fra du begynner å gå til gynekologen din, er den generelle tommelfingerregelen at du bør oppsøke gynekologen en gang i året til du fyller 29. Hvis du er ved god helse, kan du bytte til å gå til gynekologen annethvert år etter fylte 30 år.

Forskriver familieleger antidepressiva?

Allmennleger og familieleger screener for depresjon og kan forskrive antidepressiva, men kan også gi en henvisning til en psykiater, psykolog eller rådgiver.

Kan jeg gå til fastlegen min for psykisk helse?

Familieleger kan diagnostisere psykiske lidelser, skrive ut medisiner og henvise deg til spesialiserte tjenester. Nurse practitioners (NPs) kan gjøre mye av det familieleger kan gjøre og jobber ofte sammen med en i en familiepraksis. Psykiatere er også leger som spesialiserer seg på psykisk helse.

Trenger du en legeresept på antidepressiva?

Antidepressive medisiner krever resept. Du kan ikke kjøpe antidepressiva over disk og med god grunn. De fleste antidepressiva har noen bivirkninger og medikamentinteraksjoner, og om/hvilke du vil bli foreskrevet bør det være opp til legen å avgjøre.

Anbefalt: