Logo no.boatexistence.com

Er skjærvegger bærende?

Innholdsfortegnelse:

Er skjærvegger bærende?
Er skjærvegger bærende?

Video: Er skjærvegger bærende?

Video: Er skjærvegger bærende?
Video: Understanding shear walls in buildings 2024, Kan
Anonim

Mens søyler og bærende vegger holder bygninger stående og bærer konstruksjonens kompresjonslast ned til fundamentet, er skjærveggen det som hindrer konstruksjoner fra å blåse over ende, motstå sidekreftene fra vind og seismisk aktivitet.

Er en skjærvegg en konstruksjonsvegg?

Strukturelle designhensyn

En skjærvegg er stivere i hovedaksen enn den er i den andre aksen. Den regnes som en primær struktur som gir relativt stiv motstand mot vertikale og horisontale krefter som virker i planet.

Hva er forskjellen mellom skjærvegg og vanlig vegg?

A skjærvegg motstår belastninger parallelt med veggens plan… Skjærvegger er vanligvis konstruert av materialer som betong eller murverk. Skjærkrefter kan også motstås av stålavstivede rammer som kan være svært effektive til å løse sidekrefter, men kan være dyrere.

Kan jeg ta ned en skjærvegg?

De fleste sannsynligvis vil du kunne fjerne veggen. Hvis det er en strukturell støttevegg, må du legge til en bjelke og gjøre betongplaten tykkere der de nye bærestolpene er plassert.

Kan skjærvegg tåle vertikal belastning?

Vanlige betongvegger bør ha en minimumstykkelse på 120 mm. … Denne armeringen kan ikke inkluderes i veggens bæreevne. Skjærvegger bør utformes som vertikale utkragere, og armeringsarrangementet bør kontrolleres som for en bjelke.

Anbefalt: