Logo no.boatexistence.com

Hvordan fungerer offeranode?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer offeranode?
Hvordan fungerer offeranode?

Video: Hvordan fungerer offeranode?

Video: Hvordan fungerer offeranode?
Video: Anodeskift på 30 liters beholder 2024, Kan
Anonim

Overanoder brukes for å beskytte metallkonstruksjoner mot korrodering. Offeranoder fungerer ved å oksidere raskere enn metallet det beskytter, og blir fullstendig forbrukt før det andre metallet reagerer med elektrolyttene. … Tre metaller som kan brukes som offeranoder er sink, aluminium og magnesium.

Hva er offeranode forklar med et eksempel?

Alle metaller nedsenket i en elektrolytt (for eksempel sjøvann) produserer en elektrisk spenning. … Det mest aktive metallet (for eksempel sink) blir anode for de andre og ofrer seg selv ved å korrodere (gi fra seg metall) for å beskytte katoden - derav betegnelsen offeranode.

Hva skjer med offeranoden i en katodisk beskyttelse?

Overanodene er festet til stålkonstruksjonen og siden de oksiderer lettere, gjør de selve strukturen til en katode Elektronene forlater strukturen gjennom anodene som sakte oppløses. Ved å anvende dette fysikkprinsippet beskyttes stålkonstruksjonen mot korrosjon.

Fungerer anoder uten vann?

For at anodene skal fungere, må de nedsenkes i den samme elektrolytten som metallene de beskytter. Sinkanoden på propellakselen inne i båten gjør ingenting for å beskytte metallet under vann utenfor. …

Hva er hovedfordelen med offeranodemetoden?

Fordelen med offeranodesystemer fremfor andre er at de ikke trenger ekstern strømkilde, er enkle å installere, den lave spenningen og strømmen mellom anoden og overflaten den beskytter genererer sjelden streifstrøm, overbeskyttelse er usannsynlig, og inspeksjon og overvåking er enkelt for trente …

Anbefalt: