Logo no.boatexistence.com

Hva betyr plasmaocytt?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr plasmaocytt?
Hva betyr plasmaocytt?

Video: Hva betyr plasmaocytt?

Video: Hva betyr plasmaocytt?
Video: Darshan Raval - Hawa Banke | Official Music Video | Nirmaan | Indie Music Label 2024, Kan
Anonim

Plasmocytter er de hvite blodcellene som er ansvarlige for antistoffproduksjon. Plasmocytter finnes i benmarg, lymfeknuter og milt, men ikke i blodet.

Hva gjør lymfocytter?

Lymphocytter er celler som sirkulerer i blodet ditt som er del av immunsystemet. Det er to hovedtyper lymfocytter: T-celler og B-celler. B-celler produserer antistoffmolekyler som kan feste seg og ødelegge invaderende virus eller bakterier.

Hvilken type kreft er plasmacellemyelom?

Multippelt myelom er en kreftform som dannes i en type hvite blodlegemer som kalles plasmaceller. Sunne plasmaceller hjelper deg med å bekjempe infeksjoner ved å lage antistoffer som gjenkjenner og angriper bakterier. Ved multippelt myelom akkumuleres kreftplasmaceller i benmargen og fortrenger friske blodceller.

Hva er forskjellen mellom plasmacytom og multippelt myelom?

Et plasmacytom er en type unormal plasmacellevekst som er kreft. Snarere enn mange svulster på forskjellige steder som ved myelomatose, er det bare én svulst, derav navnet solitært plasmacytom. Et enslig plasmacytom utvikler seg ofte i et bein.

Hva er en plasmacytt?

(PLAZ-muh-site) En type immuncelle som lager store mengder av et spesifikt antistoff. Plasmacytter utvikles fra B-celler som har blitt aktivert. En plasmacytt er en type hvite blodlegemer. Også k alt plasmacelle.

Anbefalt: