Logo no.boatexistence.com

Har leddyr utvikling av deuterostom?

Innholdsfortegnelse:

Har leddyr utvikling av deuterostom?
Har leddyr utvikling av deuterostom?

Video: Har leddyr utvikling av deuterostom?

Video: Har leddyr utvikling av deuterostom?
Video: What is this bug | identification needed 2024, Kan
Anonim

Echinoderms som er sjøstjerner, sjøagurker og alle virveldyr - dyr med ryggrad, utvikler seg på denne måten og er deuterostome. Mest alle virvelløse dyr, inkludert leddyr, er protostomer. Pigghuder og virvelløse kordater er unntaket og er deuterostome.

Er leddyr en protostom eller deuterostom?

Protostomer inkluderer leddyr, bløtdyr og annelider. Deuterostome inkluderer mer komplekse dyr som chordater, men også noen "enkle" dyr som pigghuder.

Har leddyr utvikling av protostom?

I likhet med Lophotrochozoa er leddyr triploblastiske protostomer. De har også et nervesystem med en dorsal "hjerne", circumpharyngeal nerver og sammenkoblede ventrale nervestrenger.

Hvilke organismer utvikler deuterostome?

Deuterostomia, (gresk: "andre munn"), gruppe dyr - inkludert dyr fra phyla Echinodermata (f.eks. sjøstjerner, kråkeboller), Chordata (f.eks. hav spruter, lansetter og virveldyr), Chaetognatha (f.eks. pilormer) og Brachiopoda (f.eks. lampeskall) - klassifisert sammen på grunnlag av embryologisk utvikling …

Hvilken type utvikling er leddyr?

Leddyr (og andre dyr) som gjennomgår direkte utvikling har ikke en frittlevende larveform. Snarere tar foreldredyrene omsorg for babyene, vanligvis ved å ruge eller kapsle dem inn (i egg), og ungene har samme form som de voksne, men mindre. En liten versjon av den voksne kalles noen ganger en NYMPH.

Anbefalt: