Logo no.boatexistence.com

Hvorfor skrev verdi aida?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor skrev verdi aida?
Hvorfor skrev verdi aida?

Video: Hvorfor skrev verdi aida?

Video: Hvorfor skrev verdi aida?
Video: Giuseppe Verdi - a biography: his life and places 2024, Juli
Anonim

En av de mest elskverdige mytene i klassisk musikk sier at Giuseppe Verdi skrev sin opera Aida til feiring av åpningen av Suez-kanalen i 1869 … Imidlertid fikk Verdi i oppdrag å skrive en opera for å feire åpningen av Khedivial Opera House i Kairo.

Hva er historien bak Aida?

Historien er en berg-og-dal-bane av følelser fort alt gjennom Verdis kraftfulle musikk. Aida er en etiopisk prinsesse holdt fanget i Egypt, forelsket i en general, Radames, og han i henne Når han blir valgt til å lede en krig med Etiopia, følger vi konflikten om Aidas kjærlighet for både Radames og for landet hennes.

Hvorfor er Aida så populær?

Aida regnes ofte som en av de mest spektakulære operaene av VerdiBåde monumental og intimistisk, dette verket i fire akter satt i Egypt fremføres fortsatt på så mange festivaler. … I motsetning til hva mange tror, lager Verdi den ikke for å feire åpningen av Suez-kanalen.

Er Aida begravd i live?

Begravet levende i en grav under templet, Radames' siste tanker handler om Aida, da hun plutselig dukker opp i graven, etter å ha smuttet inn tidligere for å dele skjebnen hans.

Hva skjer med Radames og Aida i gravscenen?

På grunn av ulike maskineri av handlingen, Radames er dømt til å dø ved å bli gravlagt levende Lite vet han at Aida har sekvestrert seg i graven for å dø sammen med ham. Radames synger om Aida og håper hun har blitt spart for skjebnen hans. Imidlertid ser det ut til at hun har sekvestrert seg selv i graven.

Anbefalt: