Logo no.boatexistence.com

Når skal man bruke diskriminerende priser?

Innholdsfortegnelse:

Når skal man bruke diskriminerende priser?
Når skal man bruke diskriminerende priser?

Video: Når skal man bruke diskriminerende priser?

Video: Når skal man bruke diskriminerende priser?
Video: Price discrimination | Microeconomics | Khan Academy 2024, Juli
Anonim

Prisdiskriminering er en strategi som bedrifter bruker for å kreve forskjellige priser for de samme varene eller tjenestene til forskjellige kunder. Prisdiskriminering er mest verdifull når det er mer lønnsomt å skille kundemarkedene enn å holde markedene kombinert.

Når kan prisdiskriminering være vellykket?

Produsenter bruker prisdiskriminering i et forsøk på å maksimere fortjenesten og øke salget – og i mange tilfeller fungerer det. Så når er prisdiskriminering effektiv? Den er effektiv når den fungerer i praksis Hver enkelt kunde har en maksimumspris han/hun er villig til å betale for en bestemt vare.

Når bør prisdiskriminering brukes?

Økonomer har identifisert tre betingelser som må være oppfylt for at prisdiskriminering skal oppstå. For det første, bedriften må ha tilstrekkelig markedsmakt. For det andre må den identifisere forskjeller i etterspørsel basert på forskjellige forhold eller kundesegmenter.

Hvorfor prisdiskriminerer selskaper?

Bedrifter drar nytte av prisdiskriminering fordi det kan lokke forbrukere til å kjøpe større mengder av produktene deres, eller det kan motivere ellers uinteresserte forbrukergrupper til å kjøpe produkter eller tjenester.

Hva er fordelene med diskriminerende priser?

Prisdiskriminering innebærer å kreve en annen pris til ulike grupper av forbrukere for samme vare. Prisdiskriminering kan gi fordeler til forbrukerne, for eksempel potensielt lavere priser, belønning for å velge mindre populære tjenester og hjelper firmaet med å holde seg lønnsomt og i virksomhet.

Anbefalt: