Logo no.boatexistence.com

Hvorfor betyr enmeshed?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor betyr enmeshed?
Hvorfor betyr enmeshed?

Video: Hvorfor betyr enmeshed?

Video: Hvorfor betyr enmeshed?
Video: Почему вы эмоциональная губка и 5 способов это остановить 2024, Kan
Anonim

Enmeshment er en beskrivelse av et forhold mellom to eller flere mennesker der personlige grenser er gjennomtrengelige og uklare Dette skjer ofte på et følelsesmessig nivå der to personer "føler" hver andres følelser, eller når en person blir følelsesmessig eskalert og det andre familiemedlemmet gjør det også.

Hva er eksempler på inngrep?

Oftest forekommer forvirring mellom et barn og en forelder og kan inkludere følgende tegn:

  • Manglende personvern mellom foreldre og barn.
  • Et barn er "bestevenn" med en forelder.
  • En forelder som betror hemmeligheter til et barn.
  • En forelder som forteller ett barn at de er favoritten.

Hva forårsaker innblanding?

I stedet for de sterke båndene som signaliserer en velfungerende familieenhet, er familiemedlemmer smeltet sammen av usunne følelser. Vanligvis er inngrep forankret i traumer eller sykdom Kanskje en forelder har en avhengighet eller psykisk sykdom, eller kanskje et barn er kronisk syk og må beskyttes.

Er sammenfiltrede forhold dårlige?

Ungdommer fra innviklede familier kan ha større sannsynlighet for å oppleve emosjonell dysregulering, for eksempel negative stemninger og lavere toleranse for nød, ifølge forskning. «De som vokste opp i en sammenfiltret familie er mer tilbøyelige til å gjenskape usunne, medavhengige forhold når de blir eldre,» forklarer Roberts.

Hvordan vet du om du er viklet inn?

Her er noen tegn på at du kanskje sliter i et sammenfiltret forhold: Følelser blir uklare. Du finner deg selv å forveksle følelsene dine med følelsene til den enkelte du har et forhold til. Kostnaden for individualitet føles høy.

Anbefalt: