Logo no.boatexistence.com

Hva er litologisk kartlegging?

Innholdsfortegnelse:

Hva er litologisk kartlegging?
Hva er litologisk kartlegging?

Video: Hva er litologisk kartlegging?

Video: Hva er litologisk kartlegging?
Video: How to Prepare a Lithology/Geology map? 2024, Kan
Anonim

Litologi er grunnlaget for å underinndele bergarter i individuelle litostratigrafiske enheter for å kartlegge og korrelere mellom områder I visse applikasjoner, for eksempel stedsundersøkelser, beskrives litologi ved hjelp av en standard terminologi som i den europeiske geotekniske standarden Eurocode 7.

Hva menes med litologisk kartlegging?

Abstract: Litologisk kartlegging er viktige parametere for tolkning, identifikasjon og kartlegging av mineraler. Litologisk kartlegging i studieområdet definerer naturkarakteristikkene til bergartene og deres assosiasjon og dannelse.

Hva er litologisk studie?

1: studiet av bergarter. 2: karakteren til en fjellformasjon også: en fjellformasjon som har et bestemt sett med egenskaper.

Hva er en litologisk logg?

Det primære målet med litologisk logging er å dokumentere den stratigrafiske sekvensen, tilstedeværelsen av fyllmasse eller naturlig jord, forekomst og type rusk og/eller farging, tilhørende PID og radiologisk screeningverdier og avvik fra den normale eller forventede stratigrafiske delen.

Hva er forskjellen mellom geologi og litologi?

Hovedforskjellen mellom litologi og geologi er at litologi beskriver egenskapene til en bergart, mens geologi beskriver forekomsten og endringen av stein på jordskorpen over lang tid periode.

Anbefalt: