Logo no.boatexistence.com

Hvorfor blir arbeidet utført maksim alt i isobariske prosesser?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor blir arbeidet utført maksim alt i isobariske prosesser?
Hvorfor blir arbeidet utført maksim alt i isobariske prosesser?

Video: Hvorfor blir arbeidet utført maksim alt i isobariske prosesser?

Video: Hvorfor blir arbeidet utført maksim alt i isobariske prosesser?
Video: The work done during an isobaric compression 2024, Kan
Anonim

En termodynamisk prosess der trykket forblir konstant. Når varme overføres til eller fra et gassformig system, skjer det en volumendring ved konstant trykk. Maksim alt arbeid utføres når det ytre trykket Pext av omgivelsene på systemet er lik P, trykket i systemet …

I hvilken prosess er arbeidet som er utført maksim alt?

Arbeidet som er utført i adiabatisk prosess er maksim alt. Dette er fordi hastigheten på trykkøkningen er raskere i den adiabatiske prosessen ettersom all energien til arbeidet som gjøres på systemet øker dets indre energi.

Hvorfor er arbeid utført i isobariske prosesser større enn isotermiske prosesser?

Arbeidet som gjøres i den isokoriske prosessen er null. I den isotermiske prosessen gis varmen av omgivelsene for utført arbeid, mens varmeendringen er null i den adiabatiske prosessen, så arbeidet som utføres i den isotermiske prosessen er større enn arbeidet som utføres i den adiabatiske prosessen.

I hvilken prosess er arbeidet som utføres maksim alt isobarisk eller isotermisk?

I en isoterm prosess blir all varme omdannet til arbeid mens i en isobar prosess omdannes varme til arbeid så vel som intern energi. PV-grafen viser imidlertid at det maksimale arbeidet gjøres i en isobarisk prosess.

Hvorfor arbeid er maksim alt i isotermisk prosess?

Hvis det ytre trykket blir lik trykket på gassen, vil det ikke være noen endring i volumet og dermed ΔV=0. Arbeidet som er utført er også null. … Derfor er arbeid utført i en isotermisk reversibel ekspansjon av en ideell gass maksim alt arbeid.

Anbefalt: